lauantai 19. lokakuuta 2013

Teertä pannulla

Meillä on tapana mureuttaa saaliita jääkaapissa n. viikko ennen kuin niistä valmistetaan ruokaa. Yksi ehdoton jokaisen metsästävän talouden hankinta eli vakuumikone on tässä hyvänä apuna, ei pääse liha pilaantumaan ja pakastaessakin maut pysyvät tallessa eikä lihaan tule sellaista "pakkasen makua".

Mies hoitaa saaliin suolistuksen ja lihojen erottelun metsässä ja minä huolehdin kotona lihojen säilytyksestä ja puhdistuksesta. Teerestä otamme talteen rintalihat, koivet ja sydämen (mikä on tämän syksyn uusi tuttavuus, ja on muuten samettisen pehmeää ja ah-niin-hyvää! Ei kannata mitään heittää haaskaksi ;)).
 
Tämänkin reseptin linnut olivat vajaan viikon jääkaapissa.

Tarvitaan siis:
2 keskikokoista teertä (sis. 4x rinta, 4x koipi, 2x sydän)
2-3 sipulia
3 valkosipulin kynttä

Pilko sipulit ja valkosipulit melko isoiksi paloiksi ja kuullota ne kuumalla pannulla voissa/öljyssä. Riippuen pannun koosta voit lyhyen kuullotuksen jälkeen laittaa kaikki lihat samaan syssyyn ja ruskistaa ne tai ruskistaa lihat osissa. Suosittelen ruskistamaan sipulien kanssa pannulla, niin niiden maku tarttuu lihaan hyvin.

Kun lihat on ruskistettu, aseta ne sipulien kanssa uunivuokaan ja mausta haluamallasi tavalla. Itse käytän usein vain suolaa ja pippuria sekä "Touch of Taste riistafondia". Tästä fondista on tullut meidän taloudessa ehdoton suosikki riistan maustamisessa! Korostaa hyvin riistan makua ja antaa myös kauniin tumman ruskean värin. Fondia saa kaikista hyvinvarustelluista ruokakaupoista.

Uunissa lihat saavat olla noin tunnin ajan miedossa lämmössä (~175-200 astetta), jotta pehmenevät ja kypsyvät hyvin. 

Tällä välin on hyvä valmistaa lisukkeet. Itse tein lihojen kaveriksi peruna-porkkanamuusia.
Tarvitaan siis:
5 isoa perunaa
4 porkkanaa
loraus maitoa
nokare voita
aromisuolaa

Kuori perunat ja porkkanat, pilko ne ja keitä. Kun ne ovat kypsyneet, soseuta ne esim. sähkövatkainta käyttäen. Kaada sekaan loraus maitoa ja nokare voita, sekoita ja TADAA sait aikaan perunamuusia porkkanoilla höystettynä. Lisää hieman suolaa ja muusi on valmis nautittavaksi.


Tässä sitten valmis annos! Kastikkeena on perus ruskeakastike, lisänä myös itsetehtyä puolukkahilloa sekä kirsikkatomaatteja. Syömistä riitti tällä reseptillä kahdelle ihmiselle kolmeksi päiväksi.

1 kommentti:

  1. Kun laitat lihat uuni vuokaan kypsymään tunniksi, niin laitatko myös nestettä niille?

    VastaaPoista